Rezervace: +420 417 534 190
+420 774 534 190

info@hospudkahlubina.cz

Pivní speciály

České pivní speciály - Master, black ipa

Vedle tří stálých píp (HUBERTUS Kácov 10°, Staropramen nefiltrovaný, Pilsner Urquell) Vám od února 2012 nabízíme i jednu tzv. rotující pípu, kde pro Vás čepujeme česká piva menších pivovarů vařících pivo tradičními způsoby. Nabídneme Vám možnost okusit piva malých, středních či úplně nejmenších pivovárků Čech a Moravy. Pokusíme se Vám nabídnout mnoho pivních druhů
(ležák, ale, stout, weizen, ovocné)
které budeme pravidelně střídat.

Zde vždy najdete aktuálně točený speciál i s malým popisem k danému pivu.
Přijďte nás navštívit a vychutnat si pivo jak se patří.

Nyní čepujeme : MASTER, BLACK IPA

Vychutnejte si nefiltrované černé pivo s krémovou světle béžovou pěnou. Na první nádech lze lehce zaznamenat ovocné i kořenité chmelové aroma, které je ihned po napití doplněno výraznou chutí hořké čokolády příjemně propojenou s kávovými tóny a karamelem. Ve středně dlouhém doznívání vynikne jemná přesto výrazná hořkost pocházející nejen z chmele, ale i ze speciálních sladů. Na zdraví!

• 5,8%VOL ALK.

České pivní speciály - Ossegg, polotmavý speciál MÄRZEN 13°

Nyní čepujeme : polotmavý speciál MÄRZEN 13° z pivovaru OSSEGG

Čerstvý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák ze dvou druhů sladů, který má díky použití vídeňského a mnichovského sladu jantarovou až světle měděnou barvu. Použité slady se podílí také na charakteristické vůni a chuti, ve kterých můžete najítkořeněné nebo lehce oříškové tóny. Obsah alkoholu 5,2%, stupňovitost 13,4%.

Osecké pivovarnictví je od svého počátku spojeno s Cisterciáckým opatstvím. První pochvalná zmínka o oseckém pivu pochází z pera opata Knittla a je datována rokem 1645. V době barokní přestavby kláštera byl pivovar přesunut z prostor konvetu do současných prostor hospodářského dvora kláštera. Léta páně 1701 se tedy začíná psát historie barokního pivovárku a sladovny. Pivovar byl postupně rozšiřován a modernizován a v sezóně 1901/02 dosáhl svého rekordního výstavu 23.662 hl. Nasládlá vůně rmutů se Osekem vznášela až do roku 1946, kdy byl pivovar v důsledku poválečných událostí uzavřen. Poté pivovar sloužil jako sklad a stáčírna mosteckého pivovaru.

Po nuceném odpočinku, který trval bezmála 70 let je pivovárek opět v kondici a z varny se opět line omamná vůně povařovoného sladu a žateckého chmele. Pivovarské řemeslo je opět tam, kam patří, kde má kořeny, kde Genius loci rozdává mírou vrchovatou. Je nám velkou ctí, že můžeme navázat na třísetletou tradici a opět vyrábět klasické české ležáky z krušnohorské vody, žateckého chmele a sladu ze severních Čech. Dej Bůh štěstí!